תנור למעבדה: אילו סוגים קיימים ולמה זקוקים לו?

מעבדות רבות וארגוני תעשייה רבים משתמשים במהלך העבודה השוטפת בתנור למעבדה. לפיכך, חשוב לדעת את כל הפרטים אודות תנור למעבדה – לכמה מעלות הוא מתאים? לאילו פעולות הוא מסייע ועוד. רוצים לדעת את כל הפרטים אודות מוצר זה? קראו את המאמר הבא.

תנור למעבדה: אודות

תנור למעבדה משמש מעבדות רבות ומיועד לביצוע של תהליכים תעשייתים מגוונים, כגון: תהליכי ייבוש, חימום, זיקון, חימום קדם וחיסום.

בכל הנוגע לטמפרטורות, תנור למעבדה מתאים לשימוש החל מ-25 מעלות צלזיוס ועד 3000 מעלות צלזיוס וזאת הוא עושה כתמיכה במגוון רחב של יישומי חום וטיפולים תרמיים באווירות שונות.

כאשר ארגון מגיע להחלטה כי הוא נדרש לרכוש תנור למעבדה, עליו לדעת כי קיימים סוגים שונים של תנורים וזאת בהתאם לשימוש שלהם. להלן חלק מסוגי התנורים: תנורי ואקום, תנורי סינטור, תנורי מעבדה, תנורי חימום וייבוש, תנורי צינור ותנורי שריפה.


    רוצה להתייעץ עמנו? השאר פרטים ונחזור אליך


    מהי דרך הפעולה של תנור למעבדה?

    תנור למעבדה עובד למעשה בצורה של טיפול תרמי. טיפול זה הינו שילוב של חימום וקירור המופעלים על מתכות וסגסוגות במצב מוצק וזאת על מנת להשיג תנאים או תכונות נדרשות מהחומרים בתהליך. חשוב לדעת כי טיפול תרמי של מתכות כרוך בהעלאת הטמפרטורה של פלדה או הסגסוגת, ולעתים קרובות דרך פרופיל תרמי שנקבע לטמפרטורה מוגדרת ומתוכננת מראש. בשלב זה, החומר מוחזק בטמפרטורה קבועה למשך זמן נתון לפני שהוא מקורר בדרך כלל בקצב מבוקר בקפידה לטמפרטורה רצויה או לטמפרטורת הסביבה.

    לעיתים, הטיפולים מתבצעים בתנור מעבדה באווירה מיוחדת, כלומר שימוש בגזים יעודיים שמטרתם לשלוט על האווירה של התהליך ולהשפיע על התוצאה הרצויה מבחינת תכונות החומרים בתהליך. האטמוספרה או האווירה המבוקרת משמשות כדי להפחית את השפעות החמצון על רכיב מטופל או לספק אווירה מעשירה על פני השטח. כל זאת כדי להאיץ ולגרום להשפעות כימיות על החומרים בתהליך.

    למה הטיפול בחום חשוב במעבדות?

    הפעולה שהתנור המעבדתי מבצע מיועדים להביא לאחת מהתוצאות הנ”ל: הומוגניות של סגסוגות מתכת יצוקות, שיפור תכונות החומר בחום, ריכוך מתכות לפני ובמהלך פעולות חימום או עיבוד קר או שינוי מבנה המיקרו של החומר המעובד כך שבצורה זו ניתן יהיה להשיג את התכונות המכניות הרצויות.
    יתר על כן, טיפולים תרמיים של סגסוגות מתכת בתנור מעבדה משמשים גם כדי לשנות את פני השטח הכימי של חומר. שינוי פני השטח הכימי מושג על ידי החדרת פחמן, חנקן וחומר גזי או מוצק אחר על פני השטח של החלק. המטרה של תהליכים אלה הוא לתת קשיחות משטח מוגדר כדי לשפר עמידות בבלאי, בקורוזיה ובעייפות החומר.


    רוצים לדעת עוד על תנורים למעבדות? אתם נדרשים לרכוש מכשיר מסוג זה? זה הזמן לפנות אלינו לחברת “אל-חמה”.

    אנו בחברת “אל חמה” מספקים מגוון רחב של תנורים למעבדות.  חשוב להבין כי ציוד זה הינו חשוב ביותר ויש להקפיד על כל הפרטים הרלוונטיים לציוד הספציפי לו זקוק הלקוח. בחירה של ציוד מתאים והקפדה נכונה על הפרטים תבטיח תוצאות בטוחות ואמינות- ואת כל אלו תמצאו אצלנו בחברת אל חמה.

    כנסו כעת על העמוד הייעודי באתר שלנו הכולל את כלל התנורים למעבדות – כאן.

    אם ברצונכם לרכוש אמבט למעבדה, הנכם מוזמנים לפנות אלינו בטלפון 1800-78-78-78 או בטופס המצורף:




       

       

       

      סגור נגישות
      Call Now Button